Колко време издържа разпечатано шишенце с парфюм?

В зависимост от аромата, от шест до 18 месеца, ако се съхранява правилно. След като парфюмът е бил отворен, той трябва да се използва, тъй като всички аромати се влошават с течение на времето: леките, цитрусови парфюми в рамките на шест месеца; флоралните аромати за около година и половина.

Как е най-удачно да пръскаме парфюма си?

Пръскайте на около 20см. от кожата. По-добрата стратегия е да пръснете равно количество на по-голяма площ от кожата, отколкото голямо количество на малка площ. Не разтривайте китките си след напръскване една в друга, тъй като така ще навредите на нотките и тяхното развитие.

Как е най-правилно да опитваме парфюм?

Пръснете малко на китката си или върху задната страна на ръката. Не подушвайте просто шишенцето, защото парфюмът се съживява единствено върху кожата. Дайте няколко минути на аромата да разцъфне, за да усетите всички нотки.

Колко различни аромата мога да опитам без да объркам обонянието си?

Три. Обонянието ви ще се умори по-бързо от аромати, които са близки, отколкото такива с напълно различен характер. Рискувате да объркате сетивата си, ако пробвате повече от три различни аромата наведнъж.

Къде е най-удачно да пръскаме парфюма си?

Където кожата е по-топла и има по-добро кръвообращение. Топлината разпръсква и увеличава аромата. Точките, където се усеща пулса по тялото са перфектни активатори на парфюма. Понеже ароматът се издига, добре е да пръскате на няколко такива точки, не само в основата на гърлото, например.

Къде са точките на пулса?

От вътрешната страна на китките, вътрешната страна на лактите, на слепоочията, под ушите (не зад), в основата на гърлото, зад колената, и навсякъде другаде, където усещате пулс.