Топ 5 на класическите парфюми

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

„Модата избледнява, стилът е вечен“ – казва модният маестро Ив Сен Лорeн.

Отвъд преходните тенденции, някои парфюми наистина остават вечни, вероятно защото  са имали толкова много потенциал,  когато за първи път са се появили, че  продължават да вдъхновяват след всичките тези години.

Предлагаме ви топ 5 на класически дамски парфюми, които са толкова обаятелни и красиви, че трябва да ги опитате поне веднъж в живота си.

Shalimar by Guerlain

shalimar-guerlain

Този архетипен ориенталски парфюм от 1921 година е  построен върху блестяща ванилия и ярък бергамотов аромат, подчертани от смолисто ухание.

Базовите нотки на дълбокия, чувствен, топъл аромат са абсолютна класика, а парфюмът все още се произвежда и си остава бестселър. За щастие, Guerlain не спира да създава нови версии  на класическите си аромати, така че да радва съвременните млади дами с винаги свежи предложения.

Femme by Rochas

femme-rochas

Създаден по време на Втората световна война от парфюмериста Едмон Рудницка, той се основава на аромата на сини сливи и целувки. Принадлежащ  към плодово-шипровите аромати, Femme въплъщава женското начало – вкусен, чувствен, буен, сладък, но не открито; плодов, но и дълбок.

За наше щастие, за разлика от някои класически аромати, чиято формула през годините се променя в негативен план, Femme запазва уникалността си. Модерната му интерпретация е по-интимна и секси от всякога!

Diorissimo by Christian Dior

diorissimo

Парфюм, деликатен като свежа ранна майска утрин, напоена с уханието на момини сълзи. Ако идеалът ви за женственост е свързан с елегантност, гъвкавост и ефирност, то Diorissimo е вашият парфюм.

Пуснат в продажба през  1956 г., той  моментално се превръща в търговски успех. Diorissimo се произвежда и днес, а уханието му е все така свежо.

Mitsouko by Guerlain

mitsouko-guerlain

Още един плодово-шипров парфюм от първата половина на 20-ти век. Този път плодовите нотки идват от сочната праскова. Ароматът е узрял, нюансиран, мъхест, с пикантното ухание на канела и с тембъра на фин коняк.

Създаден през 1919 г., Mitsouko винаги е бил рекламиран като „тайнствен“. Това течно злато все още се предлага от Guerlain.

Angel by Thierry Mugler

angel-thierry-mugler

Тази модерна класика от 1992 г. е поразителна в своята бутилка във формата на синя звезда.

По същество това е първият истински гурме парфюм, който дължи своя зашеметяващ и мощен ефект на съчетанието между два противоположни елемента – сладки нотки на захарен памук и нотки на пачули, тъмни  като безлунна нощ – сякаш ангел и дявол в едно! Този аромат на Thierry Mugler се предлага на пазара в стотици версии и продуктови опции.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.