Правила при използването на парфюм

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

 

Има ли определени правила за използването на парфюм? Може би си мислехте, че просто се напръсквате и готово?
Не, има и още!

Парфюмите се състоят от три слоя аромати, така наречените нотки. Първият, върхови слой нотки са тези,  които се усещат най-напред след впръскването на парфюма. Втория слой е в сърцевината на аромата, който трае 4 часа. Най- накрая се усещат базовите нотки, които са най-съществените в аромата. Те траят най-много, може би цяло денонощие.

Къде е най-благоприятно да се парфюмираме?

perfumeЗа да постигнем ефект за дълготраен аромат, трябва да поставяме парфюма на точно определени места. Това са китките на ръцете, сгъвките на лактите и колената, основата на шията, зад ушите.

Хубаво е парфюмирането да бъде на кожата, а не върху дрехите, понеже може да останат петна от ароматната течност.
Ако напръскате въздуха в стаята като облак, след което се разходите в него, ароматните частици ще прилепнат добре по тялото ви, без да бъде натрапена миризмата.

Препоръчваме ви да се парфюмирате след душ на мокра кожа, тъй като ще постигнете по-голяма трайност, освен това ако се намажете с балсам за тяло, изветрянето на аромата няма да бъде толкова бързо.  Друг съвет гласи, че ако се намажете на китките с тънък слой вазелин преди да се напръскате, парфюмът ви ще трае по-дълго време.

Не се препоръчва да разтърквате китките си, тъй като аромата се изпарява. Де факто вие го „изтривате“ от себе си.
Можете да „наслоявате“ аромата – това се прави, като се пръска на едно и също място от парфюма, за да се постигне по-плътен слой от аромата му, да използвате лосион за тяло, душ гел, спрей за след баня и рол-он или стик в същия аромат.

Косата можете да ароматизирате много лесно, като впръскате парфюм по четката за коса или гребена и с разресване да разнесете по цялата дължина.

Колко да сме щедри или пестеливи в нанасянето на парфюмите?

Трябва да знаете, че всеки един човек има радиус на ароматите, който е на една ръка разстояние, което означава, че парфюмът ви  не трябва да пресича границите и да се натрапва. Хората около вас не трябва да го усещат, освен ако те сами не пресекат границите на личното ви пространство. Така е прието в обществото – парфюмът трябва да се усеща съвсем дискретно и да изпраща посланията си съвсем деликатно.
Не случайно скъпите парфюми са в малки опаковки – за да слагаме от тях съвсем малко (дори свидливо). Парфюмните и тоалетните води може да ги нанасяме по- щедро, дезодорантите – направо без мярка.
И все пак не прекалявайте с парфюмите, все пак те не са ароматизатори за стая и няма да е приятно на някой да му прилошее от натрапената миризма на парфюма ви.

Хората обичат парфюмите. Те са навсякъде е ежедневието ни – съставка към сапуна, шампоана и всички почистващи продукти. Използваме парфюми за да освежим въздуха в стаята, тялото си или домашните си любимци.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.