Топ 5 Водни аромати

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Водните аромати са наричани още морски, океански и дори озонови. Появяват се сравнително скоро – в края на ХХ век, но вече имат много почитатели. Ароматите от този клас се разпознават лесно, защото са леки и непринудени, с акорди на влажен въздух след дъжд, на морски бриз или чист озон. Във водните аромати често участват ноти на сочни плодове и зеленчуци, които утоляват жаждата – диня, пъпеш, грозде, краставица и други.

Парфюмерите обичат да използват и многобройни водни цветя в тези аромати, като първо място заема водната лилия. Цитрусовите ноти също се срещат в състава на водните аромати, като вниманието тук е съсредоточено върху дългите начални ноти. Най-често водният клас аромати се използват сутрин и в първата половина на деня през топлите сезони от годината – пролетта и лятото. Подходящи са за всички възрасти. Във водната група влизат много дамски, мъжки и унисекс парфюми. Дамските са леки, прозрачни, прохладни, цитрусови и цветни. Ако ароматите ви харесват, оставили сме линкове към Parfium.bg, Shopping.bg, Pazaruvaj.com, където можете да ги закупите.

Bvlgari Omnia Cristalline

Ароматен еликсир за жени, създаден през 2005 г., от парфюмера Алберто Мориласа. Парфюмът се отнася към водната и цветната група. Основните му ноти са: чай, дъбов мъх, мускус, лотос и листа от касис.

Cacharel Eau de Eden

 

Дамска композиция-шедьовър, пусната на пазара през 1996 г. Автор на аромата е Жан Гишар. Eau de Eden е аромат, класифициран към водните и цветните аромати. Началните ноти са роза и ирис, средните са ноти на праскова и хиацинт, а крайните ноти са плодови акорди.

Calvin Klein Escape

 

Необикновен аромат за жени, който се продава на пазара от 1991 г. Създател на композицията е известният парфюмер Pierre Mancera. И този парфюм се отнася към ароматите от водните и цветните групи. Най- разпознаваемите ноти на Escape са тиковото дърво, розата, мускусът, дървесните ноти, амбрата и шафрана.

Giorgio Armani Acqua di Gio Essenza

Мъжки аромат, представен на почитателите на парфюми през 2012 г. Създава го Алберто Мориласа. Съставът на аромата го класифицира към групите на водните и дървесните парфюми. Началните ноти на композицията са грейпфрут, бергамот и калон. В средните ноти се усеща босилек, жасмин, градински чай и цветни акорди. Базовите ноти са от сива амбра, пипер, пачули, мускус, мускатен градински чай, ветивер и амбра.

Paco Rabanne Invictus

Истински мъжки бестселър, познат на широката публика от 2013 г. Появата му е резултат от плодотворната работа на марката Paco Rabanne и цяла плеяда от талантливи парфюмеристи – Оливер Полж. Доминик Ропион, Вероника Нюберг и Ан Флипо. Класификаторите поставят този парфюм – шедьовър към групите на дървесните и водните. Доминиращите му акорди са мандарина и грейпфрут във връхните ноти, жасмин и лавров лист в средните ноти и дъбов мъх, пачули и сива амбра в крайните ноти.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.