Серията унисекс парфюми Tea на Bvlgari

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Bvlgari Green Tea

greentea-bvlgari
Bvlgari пуска създадения от парфюмериста Жан-Клод Елена аромат Eau Parfumée Au the Vert (Green Tea) през 1992 г. Свеж като ранна пролетна утрин, с нотки бергамот, портокалов цвят, с пикантни акценти на кардамон, кориандър и пипер, той включва още роза, жасмин, зелен чай, дъбов мъх, тонка, и пчелен клей. Резултатът е ефирен свеж аромат, който е перфектен за всеки ден и се предлага в широка гама от допълнителни продукти за тяло.

Bvlgari White Tea

white-tea
Eau Parfumée  Au the Blanc
(White Tea), представен за пръв път през 2003 г., е създаден от парфюмериста Жак Кавалие. Ароматът се заиграва с благоуханни нотки на листа от артемисия(естествено горчив, бял чай), мек бял пипер, дървесен кехлибар и сладък мускус.
Ароматът носи усещане за чистота, сякаш току-що сте излезли от банята. За разлика от рязката свежест на  GreenTea, този парфюм е пример за мек мускусен аромат.
Не е изненадващо, че е доста траен, именно благодарение на мускуса.

Bvlgari  Red Tea

bvlgari-eau-parfum-e-au-the-rouge-uniseks-aromat-1446032452
Eau Parfumée Au the Rouge (Red Tea) е създаден през 2005 г. от парфюмеристът Оливие Полж, който в момента работи за Chanel. Ароматните му нотки включват бергамот, портокал, розов пипер, смокиня, червен чай Ройбус, червен чай Юнан, орех и сладък мускус.
В Китай всички ферментирали чайове са наричани „червени чайове“, затова и Red Tea има леко горчиви нотки, характерни за този тип напитки. Той е малко по-дълбок, отколкото предишните два парфюма, с вкусни нотки, въпреки че запазва  типичната свежест и усещането за ДЗЕН на останалите „чаени“ аромати на Bvlgari.

Bvlgari Blue Tea

au-the-bleu

Вдъхновен от известния чай Оолонг (син чай) – Eau Parfumée  Аu The Bleu рекламиран от Bvulgari като  парфюм, който „възражда тялото и духа с луксозния си  аромат и обгръща онези, които го носят, със спокойствие, ДЗЕН и хармония“.

Eau Parfumée Au the Bleu (BlueTea) е разработен през 2015 г. от парфюмериста Даниела Андрие, известна с работата си за Prada. Ароматът съдържа нотки на лавандула, ирис, син чай, които осигуряват чувство за хармония, докато теменужките и мускусът му  придават водно усещане. Всичко това превръща парфюма в мистична комбинация, носеща усещане за хладен допир.

Bvlgari Black Tea

au-the-noir

Вдъхновен от хилядолетния китайски черен чай, Eau Parfumée Аu the Noir (черен чай) е представен като по-луксозена версия на ароматите Bvlgari и е представен за пръв път  през 2015 г. Ароматът е композиран от парфюмериста Жак Кавалие.
Флоралните аромати на роза се смесват с цитрусовото ухание на бергамот, допълнени по естествен начин от магнолия, пачули и гористи нотки, като резултатът е  опушен, вкусен и  свеж парфюм.
Този подходящ за вечерно време аромат може да се носи еднакво успешно както от мъжете, така и от жените.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.