Полезни съвети при тестване на парфюм

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

testing2

Най-добрият начин да се убедите в качествата на един парфюм е да го изпробвате върху кожата си. Описанието на парфюма и изброяването на ароматните му нотки понякога ни подвеждат да купуваме, без да тестваме, но най-сигурният начин да разберем дали ароматът ни подхожда е да го изпробваме.

Как да тестваме новите аромати възможно най-ефективно, за да не дадем парите си на вятъра и след като отворим парфюма вкъщи, да се окаже, че въобще не е това, което искаме?

Започнете на чисто
Парфюмът, който вече сте използвали, както и дезодорантите, тоалетните сапуни, омекотителите, лакът за коса, дори храната, която сме консумирали (като чесън, къри и морски дарове), са склонни да повлияят ни обонятелното ни възприятие. Когато тествате нов парфюм, правете го върху чиста кожа и рано сутрин, преди различни други аромати да са се наслоили върху кожата. По това време и въздухът в парфюмерийните магазини все още е свеж и няма да ви се натрапват ароматите на останалите изпробвани парфюми.

Направете си списък с желани аромати

Ако вече сте си харесали парфюми по описания от някое списание, направете си списък с ароматите и го носете със себе си. Продавачите консултанти, особено в луксозните магазини, ще се опитат да ви пробутат по-нови и съответно по-скъпи парфюми. Затова бъдете подготвени и им кажете точно кой аромат ще тествате.  Ако нямате определена цел, помолете да ви покажат аромат с търсеното от вас настроение:  секси, свеж, уютен, младежки и т.н.

testvane1Изпробвайте максимум 8 аромата върху лентичка

Ако изпробвате твърде много парфюми, около вас ще се създаде ароматен облак, който ще ви обърка . Ако установите, че обонянието ви се е притъпило, разходете се извън магазина, за да се освежите и се върнете в магазина по-късно.

Изберете 3 или 4 аромата от тези, които сте харесали върху ароматните ленти, и изпробвайте само тях върху кожата си

По този начин няма да рискувате да се ароматизирате с ухание, което ще витае неприятно около вас през целия ден. Аксиомата на парфюмното тестване гласи, че най-дълго ще усещате точно ароматът, който не ви е харесал. След като сте се парфюмирали,  дайте си поне 2-3 часа, за да оставите ароматът да се развие от топлината на кожата ви и да се разкрие напълно.

Попитайте за мостри от парфюмите

Има един прост, но работещ трик, за да се сдобиете с мостра от парфюм – отидете в магазина, купете си нещо дребно, например лак за нокти, и поразпитайте за аромата, който искате да тествате. Така ще покажете, че сте потенциален клиент, а продавачите с удоволствие ще ви предоставят мостра от желания аромат. Когато използвате парфюма в няколко последователни дни, ще сте напълно убедени дали все още искате да го купите, или не.

Късмет!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.