Пръскате ли прекалено много парфюм?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

marinataНие всички познаваме хора, чийто „характерен аромат“ може да бъде усетен от всички, колкото и отдалечени да са от вас в стаята. Но какво се получава, ако ти си този, който отблъсква всеки с силно парфюмираната си фигура? Ето няколко съвета, с които да бъдете напълно сигурни, че сте сложили правилното премерено количество парфюм.

Твърде силният аромат не само отблъсква хората около нас, той може да причини на околните мигрена, даже и алергична реакция на по- чувствителните. Проблемът е, че някои хора не са с много развито обоняние или пък са станали безчувствена към аромата, който слагат всеки ден. Според TLC, пръскането с прекалено много парфюм преди излизане, може да бъде сигурен белег за депресия.

Тук са споменати няколко съвета, с помощта на които да прецените, дали използвате прекалено количество аромат:

За да разберете дали сте потенциален нарушител, сложете си парфюм, както обикновено правите, изчакайте няколко секунди, след това сложете салфетка на това място. Салфетката не трябва да прилепва. Времето може да допринесе за справяне с конфузната ситуацията, но по- бърз начин за ограничаване на миризмата е да се сложи спирт върху памучен тампон и да се нанесе върху областите, в които сте поставили от аромата.

Създайте си навик да не слагате прекалено много парфюм, на първо място, и се научете къде да го слагате. Вместо да го поставяте директно върху вашата кожа, пръснете един път нагоре във въздуха пред вас и минете през мъглата, която се е образувала. Изберете няколко места по тялото, като например гърдите и врата и когато пръскате, дръжте бутилката на около 25,4 см разстояние от тялото си. Ако използвате по-тежък аромат, старайте се да го прилагате само в долната част на тялото, като бързо впръскване зад коленете. Ароматът няма да се разнесе бързо и да бъде толкова дразнещ за присъстващите. Ще намерите правилния баланс доста бързо и с правилното количество аромат ще направи хората по-близки, вместо да ги отблъснете.

Близостта също е ключов знак, някой трябва да е доста близък до вас, преди да коментира „миришеш хубаво“ и ако сте постоянно миришете на хубав парфюм, има шанс да стигнете далеч.
Следвайки тези обикновени съвети, ще пожънете успех, който със сигурност бихте пропуснали, ако прекалявате с ароматите.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.