Кои са 8-те основни категории парфюми?

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

FragranceWheel

В днешно време сме склонни да се отнасяме към парфюма си като към аксесоар, който сменяме ежедневно – в синхрон с начина си на живот или настроението. Повечето жени имат по няколко маркови парфюми на тоалетката си и сутрин се чудят кой от тях да сложат. Разнообразният избор може да обърка дори и експертите, затова ви предлагаме това описание на най-разпространените типове аромати и предложения как и кога да ги използвате.

1. Цитрусови

Обогатени с острите нотки на различни цитруси, тези парфюми са жизнени и енергизиращи. Подходящи са за сутрешно събуждане и носят наслада през целия ден. Носете ги, докато закусвате с приятелките си или докато карате велосипеда си.

2. Цветни (флорални)

Те са сладки и романтични. Флоралният мотив понякога включва само една цветна нотка, но обикновено се съчетават уханията на няколко цветя, за да се създаде класически парфюм с женствено ухание. Подходящи са, когато ви предстои среща с родителите на вашия любим, както и ако сте кума или шаферка на сватба.

3. Плодови

Едновременно освежаващи и пикантни, тези аромати носят приятното ухание на праскова, ябълка, ягода, манго и други сочни плодове, често съчетани с цветни мотиви, за да са още по-неустоими. Идеални са за любовна среща. Не забравяйте да ги прилагате, без да прекалявате.

4. Зелени

Те носят уханието на зелени листа и току-що окосена трева, което ги прави естествени, енергизиращи и в повечето случаи – подходящи и за двата пола. Запазете ги за през деня, когато спортното им и модерно излъчване ги прави много подходящи за всякакви мероприятия на открито.

5. Океански

Океанските парфюми са модерно изобретение, чието начало се поставя с Dune на Christian Dior през 1991 г. Тези аромати използват смес от синтетични съединения, за да имитират натурални мириси, като например планински въздух, морски пръски или чисто бельо. Свежестта и чистотата им са идеален избор, когато ви предстои интервю за работа.

6. Ориенталски

Екзотични и отчетливо женствени, тези чувствени аромати имат земна и животинска база като мускус или амбра, комбинирана с топли нотки като кехлибар. Резултатът е смел и мистериозен парфюм, подходящ за моментите, когато искате да се чувствате съблазнителна.

7. Пикантни

С нотки на карамфил, канела, джинджифил, кардамон и черен пипер, пикантните парфюми са успокояващи и изкусителни по един старомоден начин. Бъдете с тях по време на родителската среща на децата си или на обяд с колега.

8. Дървесни

Базата им включва нотки на кора и мъх, предизвиквайки асоциации за гора. Обикновено са унисекс и са подходящи за силните жени и бизнес дамите.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote
One comment
  1. Какви са тия измислици дето пишете?? Има седем семейства след тях подсемейства.

    „Базата им включва нотки на кора и мъх, предизвиквайки асоциации за гора. Обикновено са унисекс и са подходящи за силните жени и бизнес дамите.“

    Това изказване е просто смешно..

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.