9 чести въпроса за оригиналните парфюми

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Въпреки че парфюмерийната индустрия пази добре тайните си, тук разкриваме за вас отговорите на някои от най-често задаваните въпроси относно парфюмите.

1. Защо парфюмите миришат различно върху различните хора?
Зависи от индивидуалната реакцията на кожата. Продуктите за тяло, които използваме, храната и лекарствата, която приемаме, и степента на омазняване на кожата също влияят на начина, по който ще мирише парфюмът ни.

2. Какви аромати харесват момчетата/момичетата?
Тук няма определена формула. Всичко е свързано с контекста и асоциациите, а това е строго индивидуално.

3. Къде да поставям парфюм?
Обичайното място са т.нар. пулсови зони (китките, шията, свивките на ръцете и краката). Има най-малко 18 места по тялото, на които можете да поставите парфюм (не върху всички наведнъж, обаче), за да се насадите на цялостното усещане от аромата.

4. Може ли да използвам едновременно козметични продукти с различни аромати?
Да! Можете да комбинирате различни продукти за тяло от една серия (душ гел, лосион за тяло, дезодорант и парфюм) или да съчетаете различни ухания (това се нарича наслояване на ароматите). Втората техника е рискована, така че не е зле да направите един пробен тест за съвместимост между миризмите.

5. На голо ли трябва да се парфюмирам, или след обличане?
Поставянето на парфюма върху голата кожа му позволява да се затопли и да разкрие характера си по-лесно. Но ако имате чувствителна кожа, можете да парфюмирате само дрехите си. Преди това задължително тествайте от вътрешната страна на плата дали няма да останат петна.

6. Може ли да поставям парфюм на косата си?
Не само че можете, но на пазара има продукти, създадени специално за това. По този начин ще удължите аромата.

7. Има ли аромати, подходящи за хората с алергии?
Ароматите са строго тествани за потенциални алергени, така че алергиите към парфюми са много редки. Главоболието и гаденето, причинени от определени парфюми, са свързани със сензорно свръхстимулиране, а не с алергия, която е реакция на имунната система.
Ако сте алергични, опитайте аромати с по-проста формула (най-добре мононуклеарни). Имайте предвид, че натуралните етерични масла съдържат стотици молекули (в розата има над 200!).

8. Развалят ли се парфюмите?
Понякога. Тогава губят аромата си и започват да миришат на ацетон или оцет. Но парфюмите, съдържащи алкохол, имат доста продължителен срок на годност при нормално съхранение.

9. Как мога да премахна нежелан парфюм?
Вземете си душ. Ако нямате възможност, може да използвате бебешки кърпички, памук, напоен с лосион за лице, или сода за хляб, разредена с малко вода.

10. Как да сме сигурни, че парфюма е наистина оригинален? 

В повечето случаи се разпознава лесно по вида на опаковката – при фалшификата е далеч не толкова привлекателна, луксозна и изискана. Ароматът е еднопластов, алкохолен и не трае дълго. Но ако пазарувате от онлайн магазин за парфюми с потвърдено качество няма да имате подобни проблеми. А в случай че попаднете на фалшификат – подайте сигнал в Комисията за Защита на Потребителите (КЗП), там обикновено си вършат работата, когато става въпрос за фалшификати на оригинални парфюми.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.