L’Artisan Parfumeur – шедьовър от майсторите в парфюмерията

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

 

lartisan1

Историята на широко познатата в тесни кръгове марка L’Artisan Parfumeur започна през 1976 год. Две години по-късно бе създаден първият аромат от основателя на фирмата – Жан Лапарт. Той вложи всички свои знания, които активно е трупал през годините до този момент и цялата си душа. Съставяйки отговорен екип от великолепни парфюмеристи, Жан основа във френската столица фирма, давайки й амбициозното наименование „L’Artisan Parfumeur“, което преведено на български означава „майстор на парфюмерията“. Важно е да се отбележи, че тази постъпка не бе напразна, тъй като не след дълго младият бранд напълно доказа това.

След като изминава дълъг път към своето усъвършенстване, продуктите на майсторите на марката L’Artisan Parfumeur постигат най-високо ниво на качество, като за всички аромати се използват натурални съставки, като дървесна кора, плодове, билки и цветя. Умелото съчетание на всички съставки с невероятна прецизност въплъщава цялата красота и естествеността на природата.

Тази марка селективна парфюмерия се изяви на парфюмерийния пазар като победил на множество конкурси. Ароматите от тази марка представляват глътка свеж въздух в сравнение със смога в големите градове – достойнства, които могат да оценят истинските ценители.

Почти за четиридесет години от своето съществуване, малката фирма е извървяла дълъг път, превръщайки се в престижна и авторитетна фирма, известна по целия свят.

lartisan2
Днес, широката гама от бранда включва в себе си спрейове за дома и за автомобили, ароматизирани свещи за помещения, козметични и парфюмерийни масла, ароматизирани пликчета, направени под формата на възглавнички, подаръчни комплекти /ключодържатели, висулки и др./, както и несравнимите амбър топки, достъпни в пет размера и произведени с помощта на специална технология на изпичане на глина. Във всяко такова топче се добавят специални ароматни кристали, които предават своя аромат най-малко в продължение на три години. Дизайна на флакончетата, също така е впечатляващ и прави продукта подобен на произведение на изкуството. Въпреки това разнообразие, основната задача на майсторите на марката L’Artisan Parfumeur се изразява в създаването на парфюмерийни композиции.

Всеки аромат на тази марка се позиционира не само като приятно допълнение към вида и очертанията, които го изпълват, но и като самостоятелен, малък шедьовър, който пресъздава индивидуалността на неговия автор и ярко изразения му замисъл.

Специалистите постигнаха този ефект с помощта на съчетаване на стари парфюмерийни традиции и различни иновации. Важен принос имат, също така и многобройните маркетинг изследвания в резултат от които, преди създаването на следващ аромат, парфюмеристите предварително са запознати с това какво желаят клиентите и какви са техните очаквания.

Към днешна дата, марката L’Artisan Parfumeur се явява част от американската компания Cradle Holdings, която е основана в началото на 2000 г. Ръководителят на компанията е Мария Дюмон, възпитаничка на търговска школа и журналист за списание „Монд“.

mure-at-muskВ арсенала на L’Artisan Parfumeur има около 70 аромата и с всяка изминала година тази бройка се увеличава прогресивно. Повече от шестстотин магазина по целия свят предостъпват на хората да се запознаят с красотата отблизо. Въпреки пазарната мрежа, марката все още е запазила индивидуалния си статус и произвежда продуктовата си линия в неголеми количества.

Първият аромат на бранда е създаден през 1978 г. под името „Mure et Musc„. Той впечатли цялото парфюмерийно общество. Този аромат събуди и вдъхнови у всеки човек най-светлите и съкровени спомени. Сред мненията на критиците доминираха асоциациите с вилата извън големия град, лятната градина от детството. Всеки от тях с помощта на този парфюм съживи отдавна забравените моменти на щастие.

Всички аромати L’Artisan Parfumeur са изключително интересни, уникални и целят скритите кътчета на душата. Единственото нещо, което можете да направите е да се пренесете мислом в тези най-щастливи моменти от живота. Именно това е начина чрез който ще разберете същността на тези аромат
и.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.