Как да използваме парфюма – практични съвети

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

kakdaНяма „правилен“ или „погрешен“ начин да го правим, но съществуват няколко много полезни съвета за използването му. Ако обичате парфюм поне наполовина толкова, колкото и аз, шансовете да накарате вашите аромати да издържат по-дълго и да получите пълно удовлетворение от употребата на парфюм са огромни. Дори ако сте професионалист в използването на парфюм, със сигурност, че ще научите нещо ново и очарователно от тази статия за това!

  1. Колко да употребяваме?

Да се научиш как да използваш парфюм е пряко свързано с това колко трябва да се употребява. Има три различни варианта в употребата на парфюми. Тези, които не употребяват достатъчно, хората, такива, които използват твърде много, и тези, които използват достатъчно количество. Вие не искате да се загуби аромата от малкото количество, но и не искате да уморите вашите приятели и колеги от силния аромат. Достатъчни са  2-3 впръсквания, като зависи от концентрацията на парфюма.

  1. Къде да се пръска?

Има три основни точки за напръскване, ако искате по- дълго да се радвате на аромата- китките, зад ушите и в сгъвката на коленете. Обичайно се слага по една капка парфюм във всяка една от тези точки, защото са импулсни! Друго добро място за напръскване на парфюма е върху косата. Всеки път, когато се движи, полъхът на аромата ще се разпръсква във въздуха!

  1. Сменяйте ароматите

Ако искате да сте неотразими със своя аромат, сменяйте парфюмите! След като сте ползвали един определен парфюм за дълго време, тялото ви става с аромата и се слива с тялото ви! Променете това като сменяте вашите аромати на няколко дни.

  1. Как да съхранявате парфюма си

Знанията за правилното използване на парфюма включват и познания за това как да се съхрани годен по- дълго време! Стар парфюм или парфюм, който не е бил съхраняван правилно няма да има свеж аромат и няма да трае дълго. Ако е възможно, съхранявайте парфюмите си в хладилника! Ако няма как, приберете ги на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Банята е толкова влажна, че парфюмите не траят дълго там!

  1. Предупреждения

Знаейки как да използвате парфюма означава да знаете от какво да се пазите. Знаете ли, че някои материали могат да се оцветят, ако се напръска парфюм директно върху тях? Ето защо парфюмът трябва да се пръска само върху кожата или косата! Но когато ви предстои да се излагате на слънце в продължение на по- дълъг период от време, трябва да знаете, че областите с парфюм могат да са слънце чувствителни. Някои парфюми имат съставки, които причиняват главоболие или алергични реакции у вас или на хората около вас, така че това също трябва да се има предвид.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.